Lazer Kesim

Lazer Kesim

Lazerle kesim nedir?

Lazerle kesme, metallerin ve bazı metalik olmayan malzemelerin gerektiğinde aşırı hassasiyetle kesilmesine olanak sağlayan bir teknolojidir. Lazer ışını çapı tipik olarak 1-3 kW gücünde 0.1 mm ila 0.3 mm arasındadır, güç kesilen malzemenin türüne ve malzeme kalınlığına bağlı olarak ayarlanır. Alüminyum gibi yansıtıcı bir malzemeyi kesmek için 6kW’a kadar lazer güçlerine ihtiyaç vardır. .

Lazer kesim tipleri

Lazer kesicinin uygulamasına bağlı olarak, kesme ile birlikte farklı gazların seçimi kullanılır. Genel delme, kesme ve kazıma için Co2 tipik olarak kullanılır.
Yüksek güçlü lazer darbeleri kullanılırsa, neodim (Nd) gazı gerekir, bu kurulum esas olarak delme ile ilişkilendirilir. Sürekli yüksek güçlü ışın için neodimyum itriyum-alüminyum-garnet (Nd-YAG) kullanılır.

Gaz halindeki lazerle kesme, lazere kendi kesme özelliklerini sağlayan gazın içinden geçen bir elektrik akımı kullanır, ancak bu son zamanlarda revize edilmiştir ve bu yöntem DC akımı gibi elektrotların kullanılmasını gerektirmediğinden RF enerjisi artık tercih edilmektedir. Bu elektrotlar erozyona karşı hassastır

Lazer Kesimle Ne yapılabilir?

Lazerle kesim çok çeşitli malzemelerden kesilebilir, bunlar akrilik, ahşap, kağıt ve köpük çekirdekten yüksek karbonlu ve paslanmaz çeliklere kadar değişebilir, Lazerle kesim, iyi ısıya sahip oldukları için alüminyum ve bakır alaşımları gibi metaller için en uygun değildir iletken ve ışık yansıtıcı özellikleri, bu malzemeler daha güçlü bir lazer kullanımını gerektirir. Lazer kesiciler genellikle <12 mm’lik ince malzemeler için en uygun olanlardır ancak 25 mm civarında olan malzemeleri kesebilirler.

Lazer Kesimin Avantajları

Metal ile kesici arasında gerçek bir fiziksel temas olmadığından lazerle kesim sırasında malzemelerin kirlenmesi azalır.

Bir lazer çok küçük noktalara odaklanabildiğinden ve büyük hassasiyetle bilgisayarla kontrol edilebildiğinden, lazerli kesim büyük bir kesinliğe sahiptir, frezeleme gibi daha geleneksel yöntemlerle olduğu gibi kesim sırasında bir lazerde aşınma da yoktur.

Lazerle keserken malzemenin bükülme olasılığı azalır, çünkü lazer plazma kesimi ile karşılaştırıldığında lazer sadece küçük bir ısı alanı oluşturur.

Lazerle kesme, plazma kesmeden daha fazla enerji tasarrufu sağlayabilir.

Mekanik bir kuvvet uygulanmaz, bu nedenle fiziksel hasar meydana gelmez.

İletişime Geçin

Tüm sorularınızı whatsapp üzerinden iletebilirsiniz.

İletişim
Tıkla Ara
+90 (212) 510 18 58 pbx
WhatsApp
+90 (532) 679 74 23